"Φόρο παχυσαρκίας" στην πίτσα και τα αναψυκτικά !!





Αμερικανοί ερευνητές, ανησυχώντας από την επιδεινούμενη "επιδημία" παχυσαρκίας, υποστηρίζουν ότι πρέπει να επιβληθεί ειδικός "φόρος παχυσαρκίας" στην κατανάλωση προϊόντων που παχαίνουν, όπως η πίτσα και τα αναψυκτικά.


Νέες αμερικανικές διατροφικές οδηγίες για καλύτερη υγεία




Οι διατροφικές οδηγίες στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν να ανανεωθούν από το 2005, ενώ η πρώτη τους εκδοχή εμφανίστηκε το 1980. Έπειτα από την προσθήκη και αξιολόγηση όλων των νεότερων επιστημονικών δεδομένων έφτασε ο καιρός αυτές οι οδηγίες να ανανεωθούν. Άλλωστε, στις Ηνωμένες Πολιτείες οι διατροφικές κατευθηντήριες γραμμές ανανεώνονται, βάσει νόμου και προγραμματισμού, κάθε πέντε χρόνια και αφορούν στα άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των δύο ετών. Στα άτομα αυτά συμπεριλαμβάνονται και όσοι διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης κάποιας χρόνιας εκφυλιστικής ασθένειας. Το τελικό αποτέλεσμα, που εντοπίζεται στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση (http://www.dietaryguidelines.gov/) είναι πολύ ενδιαφέρον και αξίζει να εξεταστεί με περισσότερες λεπτομέρειες.

Έτσι λοιπόν, στις 31 Ιανουαρίου 2011, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (USDA) μέσω συνέντευξης τύπου ενημέρωσε το κοινό για τις νέες διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές.

Τα 2 βασικά μηνύματα κλειδιά


Η σημασία της συχνότητας των γευμάτων




Η παραδοχή από όλους τους επιστήμονες υγείας, ότι η συχνότητα με την οποία καταναλώνουμε την τροφή μας, παίζει καταλυτικό ρόλο για την διατροφική συμπεριφορά και υγεία μας, είναι πλέον σύνηθες άκουσμα. Είναι λοιπόν, τόσο σημαντική η κατανάλωση λιγότερων ή περισσότερων γευμάτων, κατά τη διάρκεια της ημέρας;