Ενισχύστε το αμυντικό σας σύστημα!




Ο χειμώνας τώρα έχει αρχίσει να μπαίνει, τώρα αρχίσαμε να νιώθουμε το κρύο το βράδυ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα περάσετε τις κρύες μέρες του χειμώνα κλεισμένοι στο σπίτι, χωρίς ενέργεια! Δείτε 5 απλούς τρόπους για να παραμείνετε δραστήριοι και υγιείς φέτος το χειμώνα, χωρίς να σας
καταβάλλει ο άσχημος καιρός!

1. Πιείτε περισσότερο γάλα.

Το χειμώνα οι πιθανότητες να αρρωστήσουμε είναι πολύ περισσότερες . Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να διατηρήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα δυνατό. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί είναι εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και βιταμίνης Α και Β12 και θα μας βοηθήσουν πολύ σε αυτό. Επίσης, είναι πλούσια σε ασβέστιο. Διατηρήστε λοιπόν το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε άριστη κατάσταση, καταναλώνοντας περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα. Προσοχή όμως, να προτιμάτε τα άπαχα η ημιάπαχα προϊόντα, καθώς τα γαλακτοκομικά περιέχουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών.

2. Κοιμηθείτε καλά και σωστά.

Όπως γνωρίζετε ο ύπνος παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία μας. Όταν δεν κοιμάστε ικανοποιητικά τότε ο οργανισμός σας είναι καταβεβλημένος. Με αποτέλεσμα να μην έχετε ενέργεια και να αρρωστήσετε και πιο εύκολα. Γι ’αυτό φροντίστε να κοιμάστε 7 – 9 ώρες κάθε βράδυ για να ξεκουράζεστε σωστά.

3.Μην παραλείψετε να φάτε πρωινό.
Το πρωινό γεύμα είναι το πιο σημαντικό της ημέρας. Το χειμώνα έχετε έναν παραπάνω λόγο να φάτε ένα σωστό και υγιεινό πρωινό, καθώς το κρύωμα και η γρίπη παραμονεύουν! Φάτε ένα ζεστό πρωινό πλούσιο σε φυτικές ίνες! Θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιείς και γεμάτοι ενέργεια τις κρύες μέρες του χειμώνα!


4. Φάτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.
Μπορεί να μην το γνωρίζετε όμως όταν κάνει κρύο, είναι πιο εύκολο να φάτε κάτι ανθυγιεινό, καθώς οι λιγούρες μας εντείνονται τον χειμώνα. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τις σωστές διατροφικές σας συνήθειες και τον χειμώνα και να καταναλώνετε καθημερινά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών. Με αυτόν τον τρόπο θα παίρνετε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και θα κρατήσετε μακριά τις χειμωνιάτικες αρρώστιες!

5. Να είστε δραστήριοι.
Μην βρίσκεται δικαιολογίες πως είναι κρύο και ότι η διάρκεια της ημέρας είναι μικρή. Γυμναστείτε λίγο ,η συστηματική άσκηση θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας υψηλά καθ’όλη τη διάρκεια του χειμώνα και να παραμείνετε υγιείς! Επιπλέον θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αύξηση του σωματικού βάρους που είναι πολύ συχνή κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πηγή : SigmaLive